Nieuws

Op de hoogte blijven van actualiteiten op het gebied van duurzaamheid en duurzaam beleggen? Gebruik de handige links hieronder. 

Stimuleert duurzame ontwikkeling. Daar dragen zij met hun activiteiten aan bij. Nieuws, blogs en andere relevante stukken hebben zij op een rij gezet.

PYM is een onafhankelijke stichting die vermogensbezitters verbindt en begeleidt om hun vermogen bewust te investeren in een betere wereld.

Plant een boom of compenseer CO2 en lever zo een positieve bijdrage aan het klimaat!

Door verbinding te maken met de natuur sluiten we ons aan bij onze doelstelling: duurzame planetaire verandering.

Biedt u een dagelijkse portie inspiratie voor een groener, eerlijker en leuker leven.

is de Nederlandse Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling en werkt aan het creëren van een duurzame kapitaalmarkt.

Onze partner, Europees specialist in impact investing. Zij financieren duurzame projecten o.a. op het gebied van duurzame voeding, energie en sociale vernieuwing. 
Het Oranje Fonds streeft ernaar dat iedereen mee kan doen in de samenleving, zodat niemand er alleen voor staat. Daarom steunt het Oranje Fonds iedereen die iets voor een ander wil doen.

Columns

Asceline Groot is ondernemer bij hetkanWEL, schrijfster van ‘Het Nieuwe Groen’ en gepromoveerd aan de Radboud Universiteit Nijmegen.

In haar columns schrijft zij over (start-up) sociale ondernemingen en trends en ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid.

Een duurzame toekomst is niet haalbaar en betaalbaar

Duurzame Dinsdag, de ‘Prinsjesdag’ van de duurzaamheid. Al 23 jaar brengt deze dag politiek en vernieuwers in de samenleving bij elkaar om de krachten te bundelen. Dit jaar nam staatssecretaris Van Weyenberg van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat...

Meedoen aan de koffierevolutie

Al lange tijd droom ik van een goed espressoapparaat. Een machine waar je zelf verse bonen voor maalt en als een echte barista een caffè mee zet, die in een Italiaanse bar de goedkeuring van de vaste klanten zou...

Tegels eruit, groen erin

Tegels er uit, groen er in In de Belgische stad Lier kregen 30 gezinnen het bevel om op korte termijn hun voortuin te ontharden. Klinkers, kiezels en tegels moesten eruit en groen erin. Ik vond het wel een mooie...

Het nieuwe leven van groente- en fruitafval

Het nieuwe leven van groente- en fruitafval “Gooien we het nu weg, of zetten we het in de ijskast totdat het er zelf uitloopt”, grapten wij in onze studententijd als we restjes van het eten over hadden. Het gebeurde...

Wordt tweedehands het nieuwe normaal?

Wordt tweedehands het nieuwe normaal? Een huishouden heeft gemiddeld zo’n 20.000 spullen. Een groot deel daarvan wordt niet gebruikt. Als ik een rondje door mijn huis loop, zie ik elke keer weer mogelijkheden om dat gemiddelde naar beneden te...

Waarschuwing:

het bedrijf FairCapital FX (www.faircapitalfx.com) maakt misbruik van onze naam en gegevens. Het bedrijf en website zijn frauduleus en hebben niets te maken met Fair Capital Partners. Als u door FairCapital FX wordt benaderd, laat u het ons dan weten zodat wij de autoriteiten kunnen waarschuwen.